Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Cursussen / Brandmeldtechniek / Brandmeld- en ontruimingsinstallatie Beheerder

Beheerder BMI en OAI

Het Bouwbesluit bepaalt dat een door de overheid geëiste brandmeld- en ontruimingsalarm- installatie moet worden onderhouden volgens de NEN 2654-1+C1:2018 en NEN 2654-2:2018. In die normen is vastgesteld dat de bestuurder een beheerder moet aanstellen. Die beheerder moet vervolgens beschikken over de noodzakelijke vakbekwaamheid in het beheer van die installatie(s). De opleiding “Beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie” kortweg beheerder BMI+OAI, leidt op voor die noodzakelijke vakbekwaamheid. Na het behalen van het diploma Beheerder BMI+OAI bij (Brand-)Veiligheid & Opleidingen zijn de cursisten bevoegd om de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie zelfstandig te beheren met behulp van het logboek. De bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud kan hij/zij volgens de richtlijnen van NEN 2654 uitvoeren.


Inhoud

Tijdens de opleiding Beheerder BMI+OAI worden naast de grondbeginselen van een brand de volgende theorie-onderwerpen behandeld:

  • wettelijke kader rondom de BMI+OAI
  • normering rondom de BMI+OAI
  • begrippen en termen; de ‘vaktaal’
  • opbouw van de installaties
  • het lezen van de informatie die bij de installatie behoort
  • taken, werkzaamheden en verantwoordelijkheden van een beheerder
  • invullen van het logboek
  • examentraining

 

Voor aanvang van de dagopleiding wordt een projectopdracht toegestuurd. Deze e-learningmodule bestaat uit inleidende informatie, een theorieopdracht en een opdracht waarbij een beschrijving van de eigen situatie/installatie gemaakt moet worden. De opdracht moet voor de lesdag ingeleverd zijn en wordt beoordeeld als onderdeel van het examen.

 

Examen

Deze opleiding wordt inclusief examen aangeboden. Het examen van Beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties bestaat uit een meerkeuze examen en een projectopdracht in de vorm van een huiswerkopdracht. Bij voldoende resultaat voor beide onderdelen ontvangt u het Diploma Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie. Het examen wordt afgenomen door het ExamenBureau Installatietechniek.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via het Inschrijfformulier Beheerder Brandmeld en ontruimingsinstallaties . U ontvangt direct een e-mail met de bevestiging van uw inschrijving. Ongeveer vier weken voor aanvang van de cursus ontvangt u per e-mail de factuur.


Voor aanvullende informatie en vragen kunt u terecht bij ons secretariaat:

telefoon: 0418-510316

e-mail:  secretariaat@hetocb.nl

Document acties

Cursusprijs

De cursusprijs bedraagt € 280.-- excl BTW. De kosten voor het examen zijn inbegrepen.

 

Inschrijven

 

Cursusdata

1 december 2022

.

Locatie

Hogeweg 129
5301 LL  ZALTBOMMEL

Samenwerking

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met BVO.