Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Cursussen / Brandmeldtechniek / Installatiedeskundige BMI

Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties

Na afronding van de opleiding Installatiedeskundige brandmeldinstallaties (IDB) hebben de deelnemers globale kennis van de grondbeginselen van brand, branduitbreiding en rookverspreiding en de beveiliging daartegen. Ze herkennen de componenten van brandmeldsystemen en weten de toepassingen daarvan. De deelnemers hebben daarnaast ook kennis van de normering op het gebied van het installeren van brandmeldinstallaties, zodat zij in staat zijn om het installatie ontwerp op een juiste wijze om te kunnen zetten in een concreet gemonteerde brandmeldinstallatie. Tot slot heeft de installateur brandmeldinstallatie een uitgebreidere kennis van, en vakbekwaamheid in het installeren van een brandmeldinstallatie.


Inhoud opleiding

Tijdens de cursus installatiedeskundige brandmeldinstallaties zullen naast de grondbeginselen over brand, branduitbreiding en rookverspreiding de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • de regeling Brandmeldinstallatie
  • de werkingsprincipes van melders
  • de brandmeldinstallatie opbouw, planning en projectering installeren van brandmeldinstallaties
  • examentraining

Tijdens het laatste dagdeel examentraining worden er proefexamens installatiedeskundige brandmeldinstallaties geoefend, waarna de cursist een goed beeld heeft hoe hij/zij ervoor staat.


Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor medewerkers van (erkende) installatiebedrijven/branddetectiebedrijven die betrokken zijn bij het aanleggen van gecertificeerde brandmeldinstallaties. Van de installatiedeskundige wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek (MTS of TSI) diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare langdurige ervaring in het aanleggen van brandmeldinstallaties (WEB Elektrotechniek niveau 2).

Meer informatie over de opleidingsduur, de kosten, benodigdheden en het examen is te vinden in onze brochure.


Avondopleiding

Interesse in een avondopleiding? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden. De avondopleiding start vanaf 19.00 uur.


Examen

De cursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties kan aansluitend met examen door ExamenBureau Installatietechniek worden afgenomen. Het examen wordt tijdens de cursus afgenomen

Aanmelden

Via Inschrijfformulier Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties. U ontvangt direct een e-mail met de bevestiging van uw inschrijving. Ongeveer vier weken voor aanvang van de cursus ontvangt u per e-mail de factuur.

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u terecht bij ons secretariaat:

telefoon: 0418-510316

e-mail:  secretariaat@hetocb.nl

Document acties

Cursusdata

 

Cursus: 16, 23, 30 oktober en 6-november 2023

Examen: 13 november 2023.


Inschrijven

 

Cursusprijs

 

De prijs voor deze opleiding bedraagt € 1015,00 excl. btw.

Inbegrepen zijn de lunches en de les- en oefenmaterialen.

Niet inbegrepen zijn de kosten van het examen (€ 135,--).

Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met BVO.

Locatie

 

Hogeweg 129
5301 LL  ZALTBOMMEL