Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Cursussen / Brandmeldtechniek / Onderhoudsdeskundige BMI

Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties

De deelnemers van de opleiding Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties (ODB) bij (Brand-)Veiligheid & Opleidingen zijn na afronding van het programma in staat om zelfstandig en volgens de voorschriften een brandmeldinstallatie periodiek te inspecteren, onderhouden en reparaties uit te voeren. Daarnaast kan de onderhoudsdeskundige de activiteiten van een beheerder BMI/OAI controleren en evalueren. Het CCV-certificatieschema “Onderhouden brandmeldinstallaties”, vereist dat brandmeldinstallaties worden onderhouden door een daartoe opgeleide “Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties”, die moet beschikken over het bijbehorende diploma. De cursus “Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties” leidt op voor dit diploma.


Inhoud opleiding

Tijdens de opleiding onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties worden naast de taken en functie van de onderhoudsdeskundige en de werking van de brandmelders en brandmeldinstallaties de volgende zaken behandeld:

 • het verschijnsel brand en uitbreiding en oorzaken van brand
 • normen en wetten, beoordeling brandrisico’s, brandveiligheidsinstallaties en de relatie naar beheerder en BHV
 • NEN 2535:2017; brandmeld techniek, projectering en installatietechniek
 • NEN 2654-1+C1:2018; controle en onderhoud
 • examentraining

Tijdens het laatste twee lesdagen examentraining worden er proefexamens onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties geoefend, waarna de cursist een goed beeld heeft hoe hij/zij ervoor staat.

Doelgroep

De opleiding Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties is bedoeld voor medewerkers van (erkende) onder­houdsbedrijven die verantwoordelijk zijn voor het zelfstandig inspecteren, controleren en repareren van brandmeldinstallaties. Van de onderhoudsdeskundige wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek (MTS of TSI) diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare langdurige ervaring in het aanleggen van brandmeldinstallaties. Deze opleiding kan ook als vervolg op de opleiding Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties gevolgd worden.

Meer informatie over de opleidingsduur, de kosten, benodigdheden en het examen is te vinden in onze brochure

 

Examen

De cursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties kan aansluitend met examen door ExamenBureau Installatietechniek worden afgenomen. Het examen wordt tijdens de cursus afgenomen

Aanmelden

Via Inschrijfformulier Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties. U ontvangt direct een e-mail met de bevestiging van uw inschrijving. Ongeveer vier weken voor aanvang van de cursus ontvangt u per e-mail de factuur.

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u terecht bij ons secretariaat:

telefoon: 0418-510316

e-mail:  secretariaat@hetocb.nl

Document acties

Cursusdata


Datums:

 1. 22-02-2024
 2. 29-02-2024
 3. 06-03-2024
 4. 14-03-2024
 5. 21-03-2024
 6. 28-03-2024
 7. 11-04-2024
 8. 18-04-2024
 9. 25-04-2024


Examen:16 mei 2024

Inschrijven

 

Cursusprijs

 

De prijs voor deze opleiding bedraagt € 1800,00 excl. btw. Inbegrepen zijn de lunches en de les- en oefenmaterialen.

Niet inbegrepen zijn de kosten voor het examen.
Locatie

 

Hogeweg 129
5301 LL  ZALTBOMMEL


Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met BVO.