Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / OpleidingsCentrum Brandveiligheid bv

OpleidingsCentrum Brandveiligheid bv

 

OCB is het opleidingscentrum op het vlak van brandveiligheid. Als nieuwe organisatie wordt er hard gewerkt aan de opbouw van een breed cursusaanbod. De eerste opleidingen die aangeboden worden zijn de VSI A, B en C cursussen die voorheen via de branchevereniging NOVB/VSI werden georganiseerd.

Deze opleidingen worden momenteel vernieuwd; inhoudelijk en qua structuur. Het OCB streeft er naar om het niveau van al haar opleidingen, cursussen en trainingen via SPEC te borgen.

 

Workshop 'Introductie MODEL IBB'

Het Model Integrale Brandveiligheid (MODEL IBB) is ontwikkeld in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitsbestrijding en Veiligheid (CCV).

Als OCB organiseren wij i.s.m. het CCV een workshop waarin u wordt geinformeerd over het werken met dit model.

De workshop heeft een interactief karakter en helpt u bij het maken van de juiste keuzes in de toekomst.

De workshop gaat niet in op de werking van brandveiligheidsmaateregelen en geeft geen pasklare oplossingen, maar geeft u hand-vaten m.b.t het werken met het Model IBB in de praktijk.

Meer informatie en formulieren voor deelname aan de workshop zijn beschikbaar via deze website. >> lees meer

Cursussen

 • NEN 12845/NEN 1073 herhaling en hertoets op een nog nader vast te stellen datum, in 2010
 • VSI A - aanvang op 17 september 2010 
 • VSI B (sprinkler 1) aanvang 16 november
 • Elementaire Brandveiligheid; Blok 1 Bewustwording en risicodenken; 2 daagse cursus; september 2010
 • Elementaire Brandveiligheid; Blok 2 Wet- & regelgeving ; 2 daagse cursus; november 2010
 • Elementaire Brandveiligheid; Blok 3 Brandveiligheidssystemen; 2-daagse cursus; 2011
 • Elementaire Brandveiligheid; Blok 4 Brandveiligheid en de praktische toepassing van regelgeving; 2-daagse cursus; 2011

Workshop

Introductie Model IBB;        
1-daagse workshop van 9.30 uur - 16.30 uur;

 •   3 november 2010
 •   8 december 2010
 • 22 december 2010
 • 12 januari 2011
 • 2 februari 2011
 

Cursus NEN-EN 12845/NEN 1073

De verwachting is eind  2010 de norm NEN-EN 12845/NEN 1073 een feit zal zijn. Deze norm zal op termijn de huidige Voorschriften Automatische Sprinklerinstallaties (VAS) vervangen.

Vanuit de branchevereniging NOVB is de wens geuit dat technici, calculatoren en projectleiders, die in het bezit zijn van  het diploma VSI B of VSI C in de gelegenheid worden gesteld tot het volgen van nascholing.

 


De eerste cursussen NEN-EN 12845/NEN 1073 zijn reeds gegeven. De norm is op dit moment nog in behandeling bij NEN. Indien er nog fundamentele wijzigingen worden doorgevoerd t.o.v. de versie die gebruikt is voor de cursussen, dan zullen wij de cursisten hiervan in kennisstellen. De gewijzigde lesinformatie zal dan aan alle cursisten verstrekt worden.

De hertoetsing stond gepland voor 4 en 5 oktober 2010. Vanuit de werkgroep NEN-EN 12845/NEN 1073 hebben wij het bericht gekregen dat de norm einde dit jaar gepubliceerd zal gaan worden. Daarom hebben wij besloten om de genoemde data te laten vervallen en te verschuiven naar een later tijdstip, zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van de definitieve wijzgingen. Zodra wij meer zicht hebben, worden kandidaten  hierover geinformeerd.

Wilt u de cursus nog volgen, dan is meer informatie beschikbaar via deze website.

>> voor meer informatie

  

 

Document acties